Καλής Παναγιάς, Βέροια 59131
Διακόσμηση σπιτιού και Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι με σκούρο χρώμα στους τοίχους
Με αφορμή την ανακαίνιση του καταστήματός μας και συχνές συζητήσεις που έχουμε με τους πελάτες μας καταλήξαμε οτι τα σκούρα χρώματα έχουν μπει για τα καλα στη ζωή μας με σκοπό να μας προσφέρουν θαλπωρή και ζεστασιά ! Είναι μια τάση που ενώ φαίνεται να αγαπούν πολλοί, συχνά διστάζουν να τολμήσουν στον προσωπικό τους χώρο. Αποφασίσαμε λοιπόν οτι το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε !

Διακόσμηση σπιτιού με σκούρο χρώμα στους τοίχους.Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι μικροί χώροι πρέπει να έχουν απαλά χρώματα για να φαίνονται μεγαλύτεροι. Εμείς θα σου πούμε πως υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι για να μεγαλώσεις οπτικά ένα δωμάτιο. Όπως το να βάψεις τον ένα τοίχο πιο σκούρο για να του δώσεις έξτρα μήκος. Ή να βάψεις τους τοίχους σκούρους και το ταβάνι να το αφήσεις ανοιχτόχρωμο για να φαίνεται ο χώρος ψηλοτάβανος.

Οι έντονες, σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους είναι μια από τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν. Φαντάσου πόσο πιο αριστοκρατικό φαίνεται ένα δωμάτιο με γκρι-μολυβί τοίχους και λευκές, αέρινες κουρτίνες στα παράθυρα. Σκέψου, πόσο αισθησιακό θα είναι ένα δωμάτιο σ’ ένα υπέροχο βυσσινί συνδυασμένο με τιρκουάζ στοιχεία. το σκούρο δεν είναι απαραίτητα και μουντό.

Τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν παντού. Στους χώρους υποδοχής, στη τραπεζαρία, στο μπάνιο ή ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

Διακόσμηση σπιτιού και Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι με σκούρο χρώμα στους τοίχους

1. Το μέγεθος δεν μετράει

Μην αφήσετε το μέγεθος του δωματίου να σας σταματήσει από τη χρήση πλούσιων και έντονων χρωμάτων. Βαθιά χρώματα θολώνουν τις άκρες των τοίχων, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ατελείωτου δωματίου. Ελαφρύτερα και λευκά και παστέλ έπιπλα θα φέρουν ισορροπία στο δωμάτιο.

2. Το φως

Ο σκούρος τοίχος θα μικρύνει το δωμάτιο, οπότε πρέπει να προσέχεις να έχει άπλετο φως, για να μη γίνει καταθλιπτικό. Πιθανώς στον στενό και σκοτεινό διάδρομο του σπιτιού σου να μην ενδείκνυται η χρήση σκούρου χρώματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τη διαφορά: απλά θα διαλέξεις την πιο ανοιχτή ή ζωηρή απόχρωση του χρώματος που θες.

3. Χαμηλό ταβάνι

Όταν χρησιμοποιείτε ένα σκούρο χρώμα στους τοίχους με χαμηλή οροφή, βάψτε και την επένδυση του τοίχου για να δώσετε ύψος. Βάλτε έναν καθρέφτη στον τοίχο για να προσθέσετε μια ψευδαίσθηση του βάθους.

4. Ξεκινήστε από το μικρό

Τα σκούρα χρώματα ενεργούν διαφορετικά ανάλογα με τον φωτισμό του δωματίου. Αν φοβάστε το τολμηρό, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό δωμάτιο για να δείτε αν σας ταιριάζει.

Διακόσμηση σπιτιού και Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι με σκούρο χρώμα στους τοίχους

By Recons